LA SOLIDARITAT DEL DELTA BUSINESS CENTER

 

diamundialalimentacio1

LA SOLIDARITAT DEL DELTA BUSINESS CENTER

Amb motiu del dia mundial de l´alimentació, el Delta Business Center sempre compromès amb el desenvolupament, integració i respecte a les persones, ha creat “Delta Business Day Solidari” amb l’objectiu no solament de promoure accions de solidaritat i valors, sinó d’ajudar a aquells que més ho necessiten.
Per això, junt amb la col·laboració de les empreses instal·lades al Delta Business Center, es durà a terme una acció de recollida i donació d´aliments, destinada a la Fundació “Banc dels Aliments”.
L´acte solidari organitzat pel DBC, consistirà en un esmorzar en les instal·lacions del centre amb les empreses col·laboradores,  on realitzarà la donació dels aliments, els quals seran lliurats posteriorment a la Fundació “Banc dels Aliments”

Dia mundial de l’alimentació

La finalitat del Dia Mundial de l’Alimentació, proclamat en 1979 per la Conferència de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO – Food and Agriculture Organization of the United Nations), és la de conscienciar les poblacions sobre el problema alimentari mundial i enfortir la solidaritat en la lluita contra la fam, la desnutrició i la pobresa.
El 1980, l’Assemblea General va donar suport a l’observança del dia per considerar que  “l’alimentació és un requisit per a la supervivència i el benestar de la humanitat i una necessitat humana fonamental”
En els últims anys, al voltant de 150 milions de persones van sortir de la pobresa extrema gràcies a programes de protecció social. El Dia Mundial de l’Alimentació constitueix una ocasió per dirigir l’atenció del món cap al paper crucial que exerceix la protecció social amb vista a l’eradicació de la pobresa i la fam.

Per què se celebra el 16 d’octubre?

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura, va marcar que el Dia Mundial de l’Alimentació fos celebrat cada any el 16 d’Octubre, coincidint  amb la data de la seva fundació el 1945. La decisió es va prendre al novembre de 1979, quan en una de les reunions generals de l’Organització, la delegació Hongaresa, va suggerir la idea de celebrar mundialment aquest dia. Des de aleshores, s’ha desenvolupat cada any en més de 150 països, donant a conèixer els problemes darrere de la pobresa i la fam.

Quin és el seu objectiu?

L’objectiu és sensibilitzar la població sobre la importància de l’agricultura familiar i els petits agricultors. Per això, enguany, la FAO centra l’atenció mundial en l’important paper de l’agricultura familiar a l’eradicació de la fam i la pobresa, la consecució de la seguretat alimentària i la millora de la nutrició.
També es posarà èmfasi en la millora dels mitjans de vida, l’ordenació dels recursos naturals, la protecció del medi ambient i l’assoliment del desenvolupament sostenible, en particular en les zones rurals.

El Dia Mundial de l’Alimentació pretén despertar la consciència de tots per així lluitar contra la fam, la malnutrició i la pobresa en què viuen moltes persones a tot el món.

diaalimentacio2

Com contribuiran les empreses del Delta Business Center?

diaalimentacio3

Prop de 800 milions de persones que viuen en països en desenvolupament, no tenen aliments suficients i altres 34 milions de persones, que viuen en països industrialitzats, pateixen contínuament la manca d’aliments necessaris per sobreviure.
El Delta Business Center, conscient de la problemàtica, ha organitzat junt amb la col·laboració de les empreses instal·lades, la iniciativa “Delta Business Day Solidari”
L’acció solidària es durà a terme, dies previs a l’acte del dia 16 d’octubre. Cada empresa aportarà una “bossa simbòlica” amb aliments no peribles, que seran lliurats al “Esmorzar solidari” organitzat pel Delta Business Center i posteriorment transportats a la Fundació “Banc dels Aliments”. La data coincideix a més, amb l’inici de la seva campanya anual “El gran recapte”
L’objectiu d’aquesta iniciativa, és la de contribuir a la lluita contra la fam, ajudar a pal·liar la pobresa i l’exclusió social de major proximitat.

¿Per què la fundació  “Banc dels Aliments”?

•    Coneixement.
•    Accions de proximitat
•    Eficiència i Eficàcia.
9 de cada 10 persones coneix el Banc dels Aliments! I es que Segons dades de l’últim estudi de TNS per “Bancs dels Aliments” a tot l’Estat, el coneixement d’aquesta organització, ha tingut un espectacular creixement en els últims 5 anys, passant del 55% en 2011 al 92% en 2015, gràcies, principalment, a la difusió de les campanyes de sensibilització i recollida realitzades.

Un 51% de la població coneix amb exactitud a què es dediquen els Bancs dels Aliments (recollir i repartir aliments a la pròpia zona)
El Banc dels Aliments de Barcelona està gestionat per una Fundació privada benèfica independent, apolítica, aconfessional i sense ànim de lucre, el principal objectiu de la qual és recuperar els excedents alimentaris i distribuir-los entre les entitats locals perquè els facin arribar a les persones necessitades.

diaalimentacio4

Què fa el Banc dels Aliments?

Lluita contra el malbaratament buscant noves fonts de productes “consumibles però no comercialitzables” per redistribuir-los als més necessitats, promovent el seu aprofitament mitjançant les “xarxes solidàries de proximitat”, reduint la petjada ecològica per transports innecessaris.

1.    Lluita contra el malbaratament i la fam més propera: Els aliments
procedeixen bàsicament de la sobreproducció.
2.    La primacia de la gratuïtat: Els aliments es reben i es distribueixen
gratuïtament.
3.    La seguretat d’una distribució justa: La distribució dels aliments es fa a
través d’entitats benèfiques homologades, que per la seva relació directa amb les persones necessitades poden assegurar que els aliments arribin al seu destí final.
4.    Coordinació i gestió gràcies a la participació de voluntaris. Actualment, comptem amb la valuosa col·laboració de més de 219 voluntaris.
5.    La millora de la sostenibilitat de la cadena alimentària.
6.    La transparència en la gestió dels recursos.

Els excedents alimentaris recuperats, son distribuïts a través d’entitats socials especialitzades i homologades, que disposen de menjadors socials, centres d’acollida i que reparteixen lots a famílies.

No solucionarem el problema de la fam al món, però junts, podrem aportar el nostre granet de sorra, que contribueixi a fer del món, un lloc amb millor qualitat de vida, apunta Joan Valle, Coordinador general del Delta Business Center.