L´ALCALDE DE DE VILADECANS, CARLES RUÍZ, SIGNA AL DELTA BUSINESS CENTER UN ACORD D´AMPLIACIÓ DE FIBRA ÒPTICA MUNICIPAL

L’Ajuntament de Viladecans ha contractat l‘empresa Overon, del grup Mediapro, per gestionar la xarxa de fibra òptica de la ciutat. Overon invertirà 4 milions d’euros per ampliar la cobertura de banda ultra al 90% de les llars de la ciutat en tres anys.

L’alcalde del municipi, Carles Ruiz, ha explicat que Viladecans serà l’única ciutat d’Espanya on els ciutadans tindran doble xarxa: la xarxa pública neutra i la xarxa privada de les operadores. Això suposa que gairebé totes les companyies podran oferir serveis d’alta velocitat mitjançant aquesta xarxa, la qual cosa millorarà la competitivitat de la ciutat.

Jaume Roures, dirigent del grup Mediapro, ha reconegut la importància que suposarà aquesta inversió per a la comunicació, l’educació i els serveis sanitaris.

Amb aquest acord, l’Ajuntament assolirà el seu objectiu d’avançar-se a les recomanacions fetes en el marc de l’Agenda Digital d’Europa. Es preveu, a més a més, que l’any 2018 hi hagi 21.000 punts de servei actius per oferir fibra òptica a la localitat, que actualment compta amb 2.500.